Informatie

Welkom bij onze vakantiewoning in Bonyhád (Zuid-West Hongarije)

Ons sfeervol ingerichte wijnhuis ligt op ca. 25 km noordelijk van Pécs en 180 km ten zuiden van Boedapest, in Bonyhád.

Het Verkadenest is ingericht voor maximaal 4 personen en is voorzien van de gebruikelijke luxe: half open keuken, badkamer, twee slaapkamers, ruime woonkamer met zithoek en een eettafel. Er is een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en de andere kamer heeft een tweepersoonsbed. De gehele woning wordt verwarmd met een houtkachel. Hiervoor is hout aanwezig. De badkamer heeft een toilet, een warme douche en een wasmachine. De keuken is volledig ingericht voor normaal gebruik. Omdat Hongarije op deze plaats geen riool kent, zoals bij ons gebruikelijk is, moet er biologische douchegel en afwasmiddel worden gebruikt. Deze producten zijn voldoende aanwezig in het Verkadenest. De tuin heeft een kleine wijngaard en fruit- en notenbomen waar u in de nazomer heerlijk van kunt smullen. Voor iedereen die de omgeving op een sportieve manier wil verkennen, zijn er 2 sportfietsen aanwezig..

De woning is gelegen aan de noordelijke kant van het Mecsek-gebergte, op een hoogte van ongeveer 100 meter boven de stad.  Het Verkadenest biedt u veel privacy. Vanuit de woonkamer heeft u wijds uitzicht over de stad Bonyhád. Dit is een klein stadje, gelegen in de provincie Tolna en is het centrum van Völgység (‘het land van de valleien’). De stad heeft onder andere musea, historische monumenten, gebouwen en heeft een rijke volkskunst. Prominent aanwezig is de Straat der Katholieken, gedomineerd door de klassiek barokke herenhuizen van de familie Perczel. In het Völgység Museum kunt u de locale geschiedenis zien en hier is sinds 2009 ook het VVV kantoor.

De winkels Tesco en Lidl zijn op loopafstand aanwezig. Bij de Lidl is ook een buitenzwembad. Zonder de prikkels van internet en tv (niet aanwezig in het Verkadenest) komt u bij het houtvuur helemaal tot rust.